header-image

Personlig utveckling 18 november 2015

Min resa till att förstå mig själv bättre startade i Kina. Jag fick för första gången tid till att reflektera över vad jag ville, vad mina drömmar var och vad jag önskade att jag kunde göra med mitt liv.

Det handlade inte om att jag inte hade ett bra liv. Jag hade tjänstledigt från en bra tjänst, fantastiska vänner, underbar familj men det var något som gnagde. Vilket är något som jag har hört från många i samma situation. Jag vill inte säga att det var en kris men på ett sätt är det nog en kris när man packar ner allt man äger och magasinerar det, flyger till andra sidan jorden och får laga pannkakor i en liten skål med en gaffel.

Jag insåg då att det är inte vilken tjänst du har, vilken titel som står på visitkortet, vad du tjänar eller vart du bor som är viktigt. Det viktiga (i varje fall för mig) var att ha nära och kära och att få vara frisk.

Naturligtvis gör pengar alltid saker lättare och roligare, men om man blir sjuk finns det inga pengar i världen som kan ge dig hälsan tillbaka.

Men om man känner att något fattas, att man inte trivs på jobbet eller att man vill göra mer spännande saker, vad gör man då? Alla kan inte packa ihop familjen eller förverkliga sig själva genom att åka och surfa på Bali.

Svaret är inte enkelt och det finns inte ett svar för alla. Det viktiga är att starta sin inre resa och hitta sin inre kompass. Kanske är det att byta tjänst, våga bryta men vänner som inte gör att man mår bra, att påbörja en hälsoresa eller att våga mer i vardagen. Allt måste inte vara stora drastiska beslut.

Om du känner att du vill påbörja din inre resa. Skjut då inte upp den. Livet är för kort för att skjuta på saker. Det viktigaste är bara att börja…sen löser det sig längs vägen.

7576014514_036aa71a91_o

Foto från Pinterest (Kristina Mohoney quotes)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *