header-image

När man vill annorlunda 27 januari 2016

Skärmavbild 2016-01-27 kl. 10.29.36IMG_4020IMG_2050Resan feb 2013 (719)Resan feb 2013 (271)Kambodja feb 2013 (69)Resan feb 2013 (256)

Det har hänt att någon har frågat mig varför jag inte bara är nöjd med det vi har. Svaret har varit ”det är jag, men jag strävar alltid framåt”.

Att alltid sätta mål och försöka nå dem, kan tyda på att man antingen är tävlingsinriktad eller lite galen. Jag tror jag är en kombination ; ). Jag älskar deadlines, sätta mål som man försöker att nå på kortare eller längre sikt. Vad vore livet om man inte hade något att drömma, längta och hoppas på?

Jag vet inte när det startade men ett mål var att åka jorden runt. Vilket inte är så konstigt idag, många har gjort det. När vi åkte var det i varje fall i ett för många konstigt sammanhang. Vi ville gifta oss men inte lägga alla pengar på en dag, utan njuta av en resa under en längre tid. Detta tyckte många var lite konstigt. Det var svårt att greppa varför vi skulle hoppa över kyrka och fest. Det var nästan lite tabu att inte fira med släkt och vänner. Vi bestämde oss att strunta i vad andra tyckte och  åka jorden runt. Vi hade sparat till resan (något som jag verkligen rekommenderar mot att åka på kredit).

2003 Resrutt USA (L.A med bilfärd mot San Francisco på High Way One), Nya Zeeland Sydön, där vi reste runt och såg naturen, Söderhavet (Cook Island där vi gifte oss, Aututaki och korallrev runtomkring), Australien (Sydney, Cairns och Cape Tribulation, dykning, ridning, beachliv), Malaysia (Borneo där vi drömt om att se Orangutangerna i Sepilok).Fantastiskt mål och fantastiska minnen än idag!

Ett annat mål var att bo och jobba utomlands. Den chansen fick jag redan som 17 åring när jag flyttade till London och jobbade. Som familj fick vi den chansen 2012 då vi åkte till Kina i 2 år. Kinatiden har utvecklat oss alla enormt och säkerligen lagt till grund att vi inte är färdiga med den biten.

När vi kom hem från Kina hade vi sedan länge burit på en dröm att investera i en fastighet i Frankrike. Vi älskar Frankrike och hade provat att bo på olika ställen för att göra riktigt bra research på vart vi ville investera. För oss var det inte bara en investering utan också en plats där vi ville trivas och kunna åka till.

Vi fann den platsen i Saint Paul De Vence, en konstnärsby där målare som Chagall och Picasso bott och målat många av sina verk. Byn ligger högt upp på en kulle och när jag kommer dit känner jag mig fantastiskt lycklig. Det känns fantastiskt för framtiden att vi har ett hus där och att vi har en plats att åka till som vi älskar.

Att flytta från Hammarö till Stockholm var också ett stort steg (tyckte många när de tänkte på barnen) men efter att ha tagit med dem till andra sidan jordklotet och upplevt tyfoner, sjukdomar och fattigdom så känner jag inte att det var så stort. Det känns bara som en del av vår utveckling och ett bra steg för dem att bli modiga och bra världsmedborgare.

Livet är så kort och jag tror att vi alla kan sätta mål som inspirerar oss. Det behöver inte vara investeringar eller jorden runt resor. Alla har olika referensramar och möjligheter. För dig kanske det handlar om att starta eget, våga resa själv, skriva en bok, söka ett nytt jobb eller börja med en hobby.

Något jag alltid försöker tänka är att ”man ångrar bara det man inte gör”. Att våga gå utanför sin ”comfort zone” och testa nya vägar. Det är oerhört spännande och kanske leder dig till något nytt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *