header-image

Godmorgon 30 januari 2016

image imageHärligt med lördsgsmorgon! Jag älskar att ligga i sängen i fluffigt täcke och bara njuta av att ha hela helgen framför mig Jag köpte helt underbara sängkläder i Kina på Harbour House. Det är en Australiensisk kedja med fantastisk kvalitet. Jag har faktiskt aldrig hittat kombinationen av lyster och mjukhet som de har. Tror ni att jag ångrar att jag inte investerade i fler? …..

Visst är det svårt att veta vad som är värt att lägga lite extra för att få kvalitet. En del lägger det på kockknivar, andra på äkta mattor och jag har absolut ”a thing for” cashmere, siden och dyra doftljus. Det finns inget lyxigare än att ha på sig siden, som nästan inte känns när man bär en blus. Eller en varm mjuk cashmere tröja som är så mjuk att den kan användas till filt eller flygplanskudde. Sedan har vi min ”doftljus obsession”. Vouluspa, Byredo, Ortiga, L’object….de doftar helt ljuvligt. Att tända ett doftljus som sprider en svag förnimmelse av strand och hav eller för tankarna till ett franskt slott.

Det är också min kärlek till saker som gör mig oerhört kluven. För i ena stunden vet jag att jag klarade mig utmärkt på Ikeas värmeljus för att få lite feeling i Kina (istället för deras röda och gula gravljus från RT Mart). Eller hur jag var otroligt lycklig i en klänning som jag shoppat billigt i Ho Chi Minh.

Jag tror att för mig handlar det lite om vart jag är och här vet jag att jag har vänner som bott utomlands som har samma känsla. Här är det kallt och mörkt längre och då måste vi fylla livet med mer saker. Utomlands när det är soligt och varmt, så får vi så mycket nya upplevelser att vi inte behöver det på samma sätt.

Jag tror det är helt ok att få bli lite galet glad över doftljus eller vad det än nu må vara. Det är nog bara klokt att känna en gräns för vad som verkligen gör en lycklig. Att  man inte kan fylla tomrum med saker. Det fungerar nämligen oftast bara för stunden….

(bilder från Royal Design & Altai cashmere)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *