header-image

Boka in guldkorn 3 februari 2016

IMG_2655

Hoppas det är bra med dig!

Här är det lite kallt idag och inte alls så härligt som på bilden från Tylösands spa i somras. Jag måste vara gjord för varmare klimat. Subtropiskt som vi hade i Kina var perfekt för mig. Helst skulle jag föredra Singapores klimat som är helt idealiskt, för det är varmt året runt.

Vad kan man då göra för att den här tiden ska bli lite lättare? Jag brukar se till att boka in några roliga saker att se fram emot under våren/sommaren. Vad jag ska boka in nu är:

 • Ev en weekend till Frankrike med några vänner.
 • Påskresa till Frankrike med familjen för skidåkning och sol.
 • Spa/behandlingar med C till Yasuragi
 • Planera sommarens roadtrip eller flyg till Rivieran.

Till hösten funderar jag på

 • Använda mitt presentkort på spa/behandling på Sturebadet.
 • Kina reunion i Finland.
 • Tjejweekend med vänner.
 • Planera en långresa med familjen (Costa Rica eller Florida kanske).

Nu kanske inte alla kan planera in dyra resor, men för mig handlar det naturligtvis om att vi har ett hus i Frankrike och då måste det användas (annars kan man lika gärna hyra). Behöver fixa lite där och se till att allt är bra.

För mig är resor min lyx & upplevelser ser jag som en investering i att vara lycklig. Det är något som man kommer att kunna sitta och minnas som gammal. Jag tror inte att man sitter och minns ”åh vilken ljudanläggning eller snygg tröja jag köpte 2016”. Mer att man minns att ”2016 var året då vi åkte till Costa Rica och vandrade i regnskogen och matade apor på stränderna”….jag vet inte, men jag tror att det för mig i varje fall ger mer men alla är olika. Det finns verkligen inget rätt eller fel.

Men så klart kan man ha en bra mix mellan upplevelser och saker. Jag gillar också saker…absolut.

Jag blir så glad av att ha en resa att se fram emot. För andra kan det vara en tripp till Öland eller tältsemester i Skåne. Det behöver absolut inte vara något kostsamt för att vara en bra sak att boka in. Jag behöver tex boka in småsaker som jag vet att barnen skulle uppskatta nu när vi flyttat till Stockholm.

 • Något bra museum
 • Fotografiska
 • Zetas handelsträdgård
 • Zandvoort inredningsbutik
 • Stockholms skärgård öhopp

Ja det finns hur mycket kul som helst att hitta på. Livet är spännande och kul! Det är bara vår egen inställning till saker som kan påverka hur vi ser på det. Jag röstar på att vi har mer kul! Ha en fin dag!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *