header-image

Målbilder 15 februari 2016

11770563_10153051176777081_1712995726_o-2859191_10151725900287081_948442603_o1390845_10151699057452081_1231345057_oHar du något som du vill åstadkomma, en dröm som du vill förverkliga?

Något som jag tycker är bra att tänka på då är att:

  1. Våga att ha en dröm (oavsett om andra tycker om att det skulle vara onödigt, dyrt eller något de inte skulle vilja göra). Drömmen kan vara allt från att ha en vision eller en affärsidé som tex att köpa en fastighet, gå ner i vikt eller hitta drömjobbet.
  2. Om du tror på din dröm, så blir den automatiskt ett mål.
  3. Bryt gärna ner målet i delmål. Att skapa delmål (tex när du gått ner 5 kg i vikt så belönar du dig med en spaupplevelse eller lägg undan 500 kr för varje kg du går ner, så har du en fantastisk resa när du når målet.

Case: Vi drömde om att köpa en egen fastighet någonstans varmt. En del trodde oss nog inte och andra försökte övertyga oss om att vi skulle leta i något helt annat land än vi drömde om. Vi ville hitta ett hus i Frankrike, ingen annanstans och vi lät ingen få oss att tappa fokus på målet.

Vi började att hyra hus. Vi hyrde på landet, i bergen, vid havet. Vi pratade med bybor, med människor som hade koll på Rivieran och funderade på vad vi ville. Ville vi bo vid havet (då oftast i en nyare lägenhet) eller med fransk charm i en by, eller i ett hus (som kostade mycket mer och då skulle vi hamna längre bort). Vi började göra listor med pluss och minus för att se fördelar och nackdelar med olika lägen.

Sen gick vi på ”Köpa hus utomlands mässan i Göteborg”. Vi samlade information och träffade olika mäklare på plats. Vi gick på föredrag om skatt och pensioner och vart man kunde finansiera sitt hus.

Ett delmål var att ta kontakt med en mäklare. Vi kontakta en mäklare på plats som tyvärr inte hjälpte oss vidare (kanske för att vi inte verkade vara typen som investerar i en fastighet). Säkert en liten ”fördom” att köpare brukar vara äldre och då med mer pengar att investera. Precis som när man går in på en bilhandel och inte får hjälp, trots att man sugen på att köpa en bil.

Vi kontaktade en ny mäklare som var fantastisk. Hon visade oss olika alternativ i olika byar. Hon tog oss på allvar och visade fastigheter inom vår budget. Jag kan verkligen rekommendera Wretman Estate i Frankrike. Vår mäklare Viktoria Ambring som hjälpte oss från start till mål, har varit helt fantastisk. När sedan mäklaren blir en nära vän, så är det förstås ännu trevligare. Det är guld värt med människor som inte bara ser en snabb affär utan även en möjlighet att lära känna nya människor och att fortsätta vara en resurs. Det leder ofta till många fler affärer. www.wretmanestate.com 

Jag kan verkligen rekommendera att kontakta någon som kan hjälpa dig att nå målet. Är det att gå ner i vikt, kanske en PT eller coach. Om du ska starta eget, kontakta en coach. Vill du köpa fastighet, hitta en mäklare som du tror på. Eller kan en vän vara någon du kan bolla idéer med?

När vi hade hittat vårt hus med stort h, så kontaktade vi banken och tittade på finansieringen. Vi kollade upp euro kursen och insåg att vi skulle tjäna på att ta lånet i Frankrike men att vi då behövde byta till Handelsbanken som har kontor i Nice.

Känslan julen 2015 då vi åkte ner och tog emot nycklar på notariens kontor till vår fastighet på Franska Rivieran var helt oslagbar. Vi hade gjort en investering för framtiden, vi hade köpt ett hus som vi skulle göra till vårt hem och vi hade nått vårt mål. Att skåla i Champagne på terassen i solnedgången den kvällen, det var magiskt!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *