header-image

Flygbiljetter check! 25 februari 2016

11770563_10153051176777081_1712995726_o-2

Nu är biljetterna bokade och jag börjar se fram emot skidåkning i Franska Alperna! 1,5 timme från oss ligger Isola2000 med 42 nedfarter och afterski i solsken. Det är bara att hyra skidor och boka liftkort hemifrån online och ta hyrbilen dit från vårt hus. Ska bli kul att kunna berätta lite mer om vad vi tyckte om att åka skidor så nära Rivieran.

Idag kurerar jag min förkylning och fixar min långa ”to do list”.

Några av de ”surdegar” dvs saker som jag inte riktigt hade tagit tag i var:

 • Boka flygbiljetter till Nice för påsk, check!
 • Uppdatera vår husannons på HomeAway för Frankrike, check!
 • Organisera lite pärmar, hrm…nästan färdig.
 • Rama in några prints som jag har köpt (får ni se snart) på G.

Vad gör ni idag? 

För att kommentera måste man tydligen trycka på rubriken på varje inlägg (fick frågan hur man lämnar kommentar och fick prova länge för att hitta hur man gjorde).

Flygbiljetter har jag tittat på lite olika sidor, men nu har jag en favorit som har så bra och enkla filter momondo.se

Hyrbil från Nice brukar vi hämta ut på terminal 2 (det går en gratis buss från terminal 1 dit) och vi bokar hyrbil hemifrån på Rentalcars (som jämför erbjudanden från de olika firmorna).

När jag reser tycker jag om att vara organiserad. Kanske är det tiden i Asien som har gjort att jag inte gillar att börja rota runt och leta efter saker när man väl står i kö. Vad jag alltid har i min handväska då jag reser:

 • Pass, pengar och biljetter i en separat miniväska med dragkedja.
 • Plastficka med kopior på pass, biljetter och hotellbokning/bilhyra lägger du i din kompis/partners/barns väska eller i ditt carry on. Tro mig att du kommer att bli glad att du gör det till en rutin. Någon gång kommer det att behövas. Jag brukar även ladda ner biljetter osv till min mobil (passbook).
 • Handcreme & handsprit (På flyget blir man så uttorkad att det är så fräscht att kunna smörja in sig och för att undvika alla bakterier är handsprit så viktigt).
 • Mini sminkväska, bikini och ett ombyte (om mot förmodan väskan försvinner men nu flyger vi oftast bara med carry on) så är det fantastiskt bra att ha med det viktigaste.
 • Iphone, Macdator/Ipad, laddare, notebook och pennor (om man får en fantastisk idé som måste skrivas ner).
 • Ögonmask, öronproppar, poncho av cashmere (mask om man vill sova, öronproppar för ljud och poncon blir till filt om det är kallt.
 • Bok eller ljudbok
 • Något litet snacks (gärna fruktsallad eller mandlar)
 • Reseapotek med ipren, imodium & åksjuke tuggummin (perfekt om det blir luftgropar) då blir man dessutom lite groggy och somnar istället ; )

Här kommer en bra artikel för den som ska resa i Europa. Om man tex kör bil i Frankrike så brukar jag dra kortet när man passerar betalvägarna och till min förvåning så fungerar inte Mastercard utan bara Visa kort. Det är något som jag har glömt att ta tag i men måste fixa.

Bästa bankkortet för resan

Hitta billiga biljetter (Tips! Nya siffror har visat att det är allra billigast på en tisdag kväll 53 dagar innan flyget går)

Nej, nu ska jag jobba vidare med mina prints som ska in i nya ramar. Ha en fin kväll!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Sussan skriver:

  Vilka bra tips, dem ska jag skriva ner ☺
  Ha en härlig dag, kram