header-image

Raw juice recept 10 mars 2016

Jag har som ni kanske märkt kommit på banan igen med att ta hand om min kropp och själ. Jag stressade & jobbade för mycket och tyckte att jag inte hann träna, eller ens orkade tänka på att träna.

Nu startar jag varje dag med yoga (antingen mjuk Yin Yoga eller ett mer aktivt pass). Därefter tar jag med mig July (hund) på pw med barnen till skolan. Det är verkligen ljusår ifrån att jag drack en kaffe i bilen, skjutsade till skolan och stressade till jobbet. Nu pratar vi med varandra och jag känner att det är en av de mysigaste stunderna på dagen. På min egen pw varvar jag med en ljudbok på Storytel, musik, eller som idag att bara lyssna på naturen.

Eftersom vi är vana med mycket sol sedan tiden i Asien, så tror jag vi kräver mer ljus. Jag blir så mycket piggare när jag får en dos sol. C har tom fått lov att tillsätta D-vitamin som medicin på inrådan av sin doktor.

Mitt mål är att snart börja springa. Jag gjorde det i Kina och det är så tidseffektivt. Pw tar mer tid men jag gillar det med. Bäst för mig vore att springa tidigt och ta en pw på kvällen med C. Vi tar pw så ofta vi hinner på kvällarna. Då pratar vi om allt möjligt.

Jag köpte en raw juicer i Kina (Philips) och jag älskar att juica. Helst mycket grönsaker och lite bär/frukt. Bara grönsaker är inte lika gott men det gäller att inte ta för mycket bär/frukt, för då blir det inte lika nyttigt.

Jag har även börjat göra smoothies med Chia frön (Lilla E som började) och om jag blir sugen mellan måltider dricker jag gärna citronvatten och knaprar på mandlar och några torkade dadlar.

Idag ska jag storhandla och då blir det mycket advocado, frukt, bär, lax & grönsaker.

Grön morgon smoothie

 •  1 advocado
 • 1/2 banan
 • 2 dl mandelmjölk
 • lite spenat
 • ev lite grönkål

Energy boost

 • 1 knippe persilja
 • 2 apelsiner
 • 3 limes

Galet enkel men god!

Red devil

 • 2 morötter
 • 1 grape
 • 1 bit citron
 • 1 passionsfrukt
 • 1 bit färsk ingefära

(bilder från Pixabay.com)

image

imageimage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *