header-image

Vardagslyx 11 mars 2016

Känslan av att sätta sig med en ny härlig inredningstidning i solen med en kopp kaffe….precis det jag ska göra nu. Nya Sköna Hem landade i min brevlåda igår men jag hann inte ens bläddra i den. Idag ska jag njuta av att få inspo till vårt hus och gå ”all in” på idéer för att skapa ett varmt och levande hem.

IMG_1815IMG_1820

Igår klickade jag in på Petra Tungårdens blogg och läste på om stuckatur i gips. Egentligen tycker jag att det passar bäst med extrem takhöjd och vårt hus är från 1700-talet och har rätt lågt i tak. Vi har synliga takbjälkar i två rum och det är bara ett rum i den nybyggda delen som faktiskt skulle kunna vara lite mer pampigt. Det gäller att hålla ihop helheten av rummen men där ser jag som sagt potential att göra ”det lilla extra”.

Tanken är att väggarna ska fortsätta i ”light House of Phila Grey” och vi ska bygga upp en högre list nedtill och ev stuckatur eller en annan list upptill och en takrosett. Det ska vara mycket vitt till det ljusgrå och i rummet har vi också en öppen spis i ett hörn. Det är tänkt att bli mitt kontor/bibliotek. Kommer att bli så mysigt att kunna sitta och jobba framför öppna spisen på hösten. Vi ska ha 2 fåtöljer (Howard modell) med fotpall och ett litet avställningsbord i glas eller marmor. Klassiskt men modern stil together har jag tänkt. Kanske bryta av med en lampa ”Flos” i modern still till det vackra antika. Gör man det på rätt sätt är det så snyggt!

flos

Flos från Rum21, drömlampa

Randaccio_Ø42_antique-brass_front-2-a

Gio Ponti, 1925, GUBI. En tidlös spegel som passar i alla rum från Mariellastore.se

Gubi spegeln är så fin men så dyr…Jag tycker att det ser ut som en krona högst upp och den passar till både gammalt och nytt.

0124ac1375093246c348af4c3d4ee355-2

Bild från Innerstadsspecialisten.se

Här är en bild på Petra Tungårdens fd lägenhet. Den är makalöst vacker och helt i min smak. Nästa projekt får bli en lägenhet med 4 meter i takhöjd (som den vi tittade på i Vasastaden som tyvärr drog i väg i pris..) och då ska jag ha stuckatur och marmor….love it!

Vill du läsa hennes blogg gör det då på Petra Tungården

f028d160b6f665c2cbb5efe94f858c6c

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *