header-image

Att bli digital nomad 9 april 2016

Maldiverna

Jag har alltid älskat att resa. Vi har rest till över 50 länder, det har blivit en del. Jag har många länder som jag fortfarande vill besöka tex Costa Rica, Japan, Canada och många fler öar. Jag älskar öar mer än något annat.

Det har blivit allt mer populärt att vara ”Digital Nomad” (att resa runt och inte ha en fast bostad utan stanna så länge man trivs. En Digital Nomad tjänar pengar på webben). Efter mina 2 år i Kina har jag insett att jag har förträngt mitt behov av att resa och resa mycket. Det var först när jag kom hem och föll rakt in i ”ekorrhjulet” med jobb, stress, aktiviteter som jag insåg att en del av mig saknade ovissheten och själva resan. Att tjäna på webben tycker jag är synnerligen intressant och något som vi kommer att se mer av i framtiden. Absolut en möjlighet framöver för många.

När vi skaffade hus i Frankrike så var det för att göra en investering för framtiden, checka av drömmen om att äga en fastighet utomlands, kunna åka dig oftare. Problemet är bara att när man jobbar som vi har gjort så har man för lite tid och jobbar man inte, ja då kan man inte åka dit hela tiden för att det är dyrt. Därför kände vi lite nu när vi var där sist att egentligen är det inte vi att åka till samma ställe hela tiden och samtidigt så är det en plats som jag har har blivit handlöst förälskad i. När man kommer i hyrbil från flygplatsen och ser St Paul De Vence lysa på berget i månskenet,  eller om man kommer då det fortfarande är ljust och riktigt känner ”feelingen” när man kör förbi boulebanan och vidare innanför stadsmuren. Då känner jag en otrolig lyckokänsla.

Vi skulle kunna tänka oss fler år utomlands och gärna på olika platser. Det är inte alltid lätt med barn, även om skolor finns överallt i världen. För oss skulle det vara svårt att sälja allt och bara åka runt. Jag vill inte säga att materiella saker är viktiga för mig. Jag skulle klara mig bra på min Mac, Iphone och kamera och några klänningar. Däremot har man under åren samlat på sig saker, minnen och annat som på ett sätt gör det svårare. Inte svårare än att det går att hyra ett förråd att ha sakerna i men eftersom vi flyttat många gånger så är det ganska mycket saker.

Vi älskar att göra vårt boende mysigt oavsett vart vi bor. Jag känner nu att jag ena stunden vill göra det och fixa det på huset här för att i nästa inte köpa en enda sak till som ”kan tynga ner oss och hindra oss från att vara fria”. För oss vore det nog bäst med en ”bas”. Den behöver inte vara i Sverige. En bas och ett förråd. Så att vi en dag kan plocka fram de där gamla möblerna och sakerna och inreda ett nytt hus.

Hemma är för mig där vår familj är. Det är ingen fast plats. Just nu är den här. Imorgon kan det vara någon annanstans.

Skulle du kunna vara digital nomad?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Sussan skriver:

    Jag skulle älska o resa runt, tyvärr tillåter inte ekonomin det ( till Jamaica skulle det kosta oss ca 200 000 kr för 2 veckor ) samt att barnen har svårt att få ledigt från skolan, sen har jag en sambo som tyvärr helst vill va hemma. Har bara varit utomlands 2 ggr, jag o barnen brukar sitta o kolla o drömma om alla ställen vi vill resa till =)

    • malinhammarblomwall skriver:

      Det är härligt att kunna drömma. Ibland är själva ”drömmen” bland de bästa för i drömmar finns inga misslyckade resor.Håller med att det är otroligt dyrt att resa med barn från Sverige. När vi var i Asien hade vi så nära till allt och det var därför vi kunde göra så mycket fantastiska resor. Resor vi gjort tidigare har varit att vi har prioriterat bort annat. Inte köpt nya möbler, spara och tom dra ner julklappar/presenter. Vi får drömma vidare om alla resor som vi vill göra ; )