header-image

Saving a memory 22 april 2016

Jag älskar att fotografera och gärna med systemkamera när jag reser eller tar porträtt.

Kameran jag använder är en Canon EOS 60D. Jag har känt länge att jag måste komplettera med bättre objektiv och ljuslådor. Ett objektiv för makro och ett för porträtt vore perfekt för mig. Ljus behövs i huvudtaget, så det vore verkligen en smart investering.

Problemet är att jag aldrig har tid att sortera bilder, framkalla eller göra fotoböcker. Hur kul vore det inte att ha en resebok från varje land eller lite ordning på bilderna. Vi sparar allt mer i en dator och kanske på ett extra minne men sen byter man dator och så försvinner bilder för alltid. Jag ska försöka att bli bättre på att framkalla bilder och få lite ordning på dem. Jag fick en så fin fotobok från en vän som var i Kina samtidigt. Det är så kul att ta fram den och bläddra igenom våra minnen från yoga, frukostar och resor. Allt blir så mycket mer levande.

Kommer ni ihåg när man köpte stora fotoalbum med plastfickor att sätta in bilder? Jag kände alltid att man köpte olika stilar på album, så att de aldrig matchade. Eller när det var populärt med ”fotohörn”….de där hörnen singlade ut ur albumen som snöflingor….Jag kommer ihåg att jag även klistrade in bilder med det där klistret i grå tub med röd kork. Det gick heller inte så bra, då klistret torkade och ur föll bilderna.

Hur gör du med bildhantering?

mac och foton

foton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *