header-image
Rivierans bäst bevarade hemliga strand Paloma Beach på cap ferrat

Rivierans bäst bevarade hemlighet 20 juli 2016

vackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monacoRivierans bäst bevarade hemliga strand Paloma Beach på cap ferratvackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monacovackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monacovackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monacovackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monacovackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monacovackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monaco vackra stranden paloma beach på cap ferrat utanför nice och monaco
Åh så kom vi äntligen till Paloma Beach på Cap Ferrat. Azurblått klart hav i bukten, utsikt mot Monaco och en helt fantastisk feeling. Vill du njuta och och ha en av de finaste utsikterna på Rivieran, så åk till vackra Paloma Beach. 

Cap Perrat är en halvö som ligger mellan Monaco och Nice. Tidigare var det en gammal fiskeby, men numera sippar kändisar drinkar, åker yacht och njuter på sina båtar eller fastigheter. Här bor bla Brad Pitt & Angelina, Frankrikes premiärminister mfl. Fantastiskt vackra hus och utsikten är amazing!

Feelingen infinner sig direkt vi kör ut på halvön. Det är smal väg med härliga bilar, blandat med vespor i pastellfärger och boho chicha outfits. Palmerna vajar, solen steker och havet är overkligt grönt. Vi kör mot hamnen i St Jean Cap Ferratt och hittar efter en parkering. Här finns ett Casino (matbutik) med jordgubbar, iskalla drycker, vin och tapas. Bara att köpa med och njuta av en härlig picnic på beachen.

Det finns ett flertal fina stränder på Cap Ferratt. Här är några av mina favoriter.

  1. Saint Jean Cap Ferrat – En favorit om man vill ha fin sandstrand och hela stranden är ”public”. Här kan du spela beachvollyboll, bada i en fin vik och det är bra uppbyggt med bra parkeringsmöjligheter, toalatter och sjukvård/badvakt mm. Nära till hamnen med alla restauranger & små butiker.
  2. Paloma Beach – Beachen med det vackra gröna vattnet och som fått sitt namn efter Pablo Picasso som hängde här och målade tavlor. Den ligger en kort promenad ut på halvön från hamnen och även om det ibland finns parkering närmare på gatorna runt, så är det lättare att få en plats i hamnen och sedan gå. Detta är min absoluta favoritstrand på Franska Rivieran och en väl bevarad hemlighet. Här är det stenstrand, utsikt över Monaco, yachts, och fantastisk snorkling. Här finns en privat del men även en ”public” med samma vackra havsutiskt. Här finns en lite dyrare restaurang men som serverar fantastiskt god mat. Vi tog med picnic den här gången och det kan vara ett bra alternativ när man har barn och riktigt mysigt. Vill du lyxa till det med solstolar och parasoll helt i vitt så ska du boka flera veckor i tid under högsäsongen. Pris 23 Euro för hela dagen för solstol, parasoll och dusch. Öppet 9-19.00 varje dag.
    Här hittar du Paloma Beach webbplats.
  3. Plage de Passable – Efter Paloma Beach kommer nästa vackra strand. Här kan du njuta av en nice bar, vattensporter och en fantastiskt fin strand.
    Här hittar du mer info från deras webb.Oavsett vilken du väljer, så kommer du inte att bli besviken. Alla är vackra på sitt sätt och det är mer om man är en sten eller sand person som man egentligen behöver välja. Passa även på att titta på det fantastiska Rothschild Villa som tronar högt på Cap Ferrat i rosa, omgiven av en fantastisk trädgård.Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *