header-image
Lite tips på 3 olika bubbel i olika prisklasser

Brist på bubbel 15 augusti 2016

Lite tips på 3 olika bubbel i olika prisklasser

Det har cirkulerat flera artiklar att årets Champagneskörd i Frankrike hotas pga mycket regn och mögelangrepp. Vi hoppas att det inte kommer att bli så illa och att vi får tag i Champagne ändå….

Jag tycker om Champagne som inte har för mycket fruktsyra. De som har högst halt blir för mig för ”sura”. Jag tycker om en torr Champagne med lagom med syra och som ger en härlig eftersmak. För söta Champagner går också bort. Ett tips är att på Systembolaget titta på just den lilla symbolen för fruktsyra. Om man föredrar lite mindre syra så ska den inte vara full. 

I fredags titta jag in och beställde Champagne till helgen eftersom vi ska på en Champagnefest, det ska bli så kul!!!

Jag beställde några flaskor av:

Laurent-Perrier Brut nr 7508, 365:- (ej smaktestad av Systembolaget)
Den är en Champagne från Frankrike som ska passa perfekt till fisk och skaldjur men också till att njutas som den är. Svagt kryddig i doften med inslag av citrus. Varma lite rostiga aromer balanserar upp vinets fruktighet. Den är medelfyllig med utmärkt balans och mycket struktur och ger en lång fin eftersmak (källa Laurent Perrier)

Här är 3 andra varianter på bubbel som jag köpte med hem

 1. Moet & Chandon nr 7518, 389:-
  En härlig Moet för att jag tycker att den är en klassiskt god Champagne som passar mig bra. Jag tar ofta Lanson, Moet, Tattinger för de gör mig aldrig besviken.
  Torr, fruktig, frisk smak med inslag av kex, gula äpplen och blodapelsin. Perfekt till apertif eller lättare fisk och skaldjursrätter (källa Systembolaget).
 2. Charles Mignon nr 7719, 189:- 
  Enligt damen på Systembolaget så ska den vara mycket god och är deras näst billigaste Champagne. Ett kap helt enkelt. Vi får se vad vi tycker. Den ska vara torr med väl utvecklad smak med inslag av rostat bröd, gula plommon, nougat och grapefrukt. Serveras till fisk och skaldjur. Jag återkommer med info om vad jag tyckte om Charles Mignon eftersom jag inte hann smaka den nu.
 3. Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé nr 7781, 119:-
  Här har vi en ”fusk Champagne” som värdinnan sa i fredags men som jag tyckte var riktigt god. Vi drack den utan mat och den var väldigt härlig som den var. Torr, mycket frisk, bärig smak med inslag av smultron, kex och blodgrapefrukt. Perfekt till fisk och skaldjur eller som apertif.

Bonne chance!

Kategorier:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *